Hej

Velkommen til min blog. Her kan du finde mad, nyttehave, DIY og meninger. Forhåbentlig kan du finde opskrifter, blive inspireret og selv få nye gode ideer. God fornøjelse.

0E78C7AB-4F22-41FE-B421-428B23ED8CBC.jpg
Grillet squash, forårsløg og gedost i butterdej

Grillet squash, forårsløg og gedost i butterdej

Denne lette anretning kan både bruges som hovedret eller forret. Som forret skærer du bare den færdige butterdejs pakke i mindre stykker - som hovedret anbefaler jeg, at du serverer den med en lækker salat til. Den er super let at lave og er god til en dag i køkkenet hvor tiden er lidt knap.


Opskrift

Ingredienser

Dej

  • 1 plade fersk butterdej eller 1 pk frosne plader (der er 6 små i)

Topping

  • 1 bdt forårsløg 6-8 stk

  • 1 squash i strimler ca 5 mm tykke

  • 5 spsk marscapone

  • 100g gedeost på rulle

  • Fintrevet skal fra 1/2 citron

  • 50 g fintrevet parmesan

  • 1 håndfuld ristede pinjekerner

  • 1 håndfuld finthakket bredbladet persille

  • Lidt koldt vand

  • Salt og peber

  • 1 tsk timian

  • Lidt god olivenolie

Fremgangsmåde

  • Sørg for at tø din butterdej op hvis du har købt frossen butterdej

  • Varm en grill pande eller en nonstick pande til den er brandvarm

  • Læg så forårsløgene på, så de ikke ligger ovenpå hinanden. gril dem på hver side i 1-2 min

  • Du skal opnå de mørke grillede mærker

  • Stil dem til side på en tallerken

  • Gentag processen med squashen

  • Bland mascarponen med, citronskallen og parmesanen - smag til med salt og peber

  • Forvarm din ovn til 200 C

  • Hvis du har fersk butterdej del den så i 2 lige store stykker

  • Hvis du har frossen butterdej - så læg dejstykkerne sammen 3 og 3 læg kanterne let over hinanden og rul dejen sammen til 1 stykke (3 plader pr stykke ) så de bliver næsten kvadratiske

  • Læg dejstykkerne på en bageplade med bagepapir

  • Pisk dit æg let sammen

  • Smør dejen med mascarpone blandingen efterlad en usmurt kant yderst hele vejen rundt på ca 3 cm

  • Top med forårsløgene og drys timian over

  • Pensl kanten med det sammenpiskede æg

  • Fold den penslede kant ind over siderne

  • Pensl den foldede kant med æg

  • Bag i 10-12 min

  • Rist dine pinjekerner over middel varme på en tør pande

  • Træk pladen ud af ovnen

  • Top så med squash og gedeost og bag i yderligere 8-10 min

  • Server med et par dråber god olivenolie på toppen og de ristede pinjekerner og lidt finthakket bredbladet persille

  • Server evt med en grøn salat med massere af urter og balsamico eddike til

Kartoffelblinis

Kartoffelblinis

 Mini Sarah Bernhardt

Mini Sarah Bernhardt